Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Kolding Radikale Venstre

Hjælpe-guide til lokale web-sider

Stina har lavet opsamling på workshops om lokale hjemmesider

Kære alle sammen,

 

I tirsdags var Benjamin og jeg i Silkeborg for at afholde den sidste af syv workshops om radikale.dk og dets muligheder. Det har været fantastisk at komme ud og møde jer alle og høre mere om it og organisation i jeres foreninger – så tusind tak for at I var med. Det har givet os masser af gode input til fremtiden.

 

Vi håber, at I er kommet hjem med nye idéer, mere viden om hjemmesidens muligheder og ikke mindst, at I ved, at I altid er velkommen til at kontakte os på sekretariatet.

 

Jeg har lovet jer at sende en opsamling på de ting, vi har talt om, så I har overblik over f.eks. links til steder, hvor i kan finde mere information. Det er gået hen og er blevet en lang mail. Det er ikke alting, vi har snakket om alle steder, men på denne måde, får I alle det hele med. Gem gerne mailen til reference, og send den også gerne videre til andre, der har brug for et overblik. (Den er ligeledes sendt til de, der var tilmeldt en workshop, men ikke kunne komme alligevel.)

 

Jeg håber, at det er brugbart. Hvis det giver anledning til yderligere spørgsmål, eller hvis der stadig er noget, du mangler svar på, så tag endelig fat i enten mig eller Benjamin.

 

Rigtig god forlænget weekend!

Mange hilsner
Stina

 

 

 

Opsamling fra workshops foråret 2016:

 

Zendesk
Til alle workshops har vi nævnt Zendesk. Det er en hjælpeplatform, hvor vi har lagt forskellige guides i både tekst og video. Det er her, du finder praktiske vejledninger til de lokale hjemmesider og kandidathjemmesider. Kristine Kryger har leveret guides og skabeloner til nyhedsbrevstjenesten MailChimp, som du også finder her. Vejledningen til formandsfunktionerne er også at finde, og når foreningshåndbogen er færdig, vil den også komme på Zendesk. Vi forsøger altså at samle alle vejledninger her, og derfor er det en god idé, at kigge forbi, og få et overblik over de forskellige artikler.

 

Adressen er http://radikale.zendesk.com

Husk blot, at det ikke er en del af radikale.dk. Derfor kan man ikke bruge det samme login, men skal i stedet oprette en separat bruger, første gang man skal på.

 

Facebookgruppen Websupport
En andet sted jeg vil nævne, er vores facebookgruppe Websupport, hvor alle medlemmer, der har interesse for hjemmesiden, er velkomne. Her er mulighed for at komme i hurtig og uformel kontakt med mig og andre lokale webmastere om generelle spørgsmål, og jeg opdaterer i ny og næ, hvis der er kommet nye funktioner, der er fejl på siden eller lignende. Det er en lukket gruppe, så kun de, der er medlem, kan se, hvad der bliver skrevet.

 

Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/1413701268886561/ - I højre hjørne skal du anmode om adgang, og vi godkender hurtigst muligt.

 

Vejledning til formandsfunktioner
Vejledningen til formandsfunktionerne er vigtig for formænd og kontorroller, der skal trække en medlemsliste, indberette ny bestyrelse, kontingent eller lignende. Alle funktioner er gennemgået og illustreret i vejledningen. Som nævnt er der også en gennemgang af, hvordan du laver udtrækket om til en Excel-fil, og retter eventuelle fejl med ÆØÅ.

 

Vejledningen er vedhæftet mailen her, og findes også på Zendesk og i Formandsnetværkets gruppe på medlemsnetværket.

 

FAQ om medlemsnetværket
Har du eller et medlem spørgsmål omkring login og grupperne på medlemsnetværket, så kan du finde svar i vores FAQ om netop det.

Den findes her: https://www.radikale.dk/content/faq-de-oftest-stillede-sp%C3%B8rgm%C3%A5l-om-radikaledk

Den ligger også i menuen øverst på medlemssiden, men er synlig for alle, uanset om de er logget ind på radikale.dk.

 

Bestilling af lokale sider
Har din forening eller en kandidat fået lyst til at få en hjemmeside under radikale.dk, så kan den bestilles her:

Lokal hjemmeside: https://podio.com/webforms/7307994/557760 
Kandidatsider: https://podio.com/webforms/9701478/707551

 

Og her et par eksempler på lokale sider:
https://odder.radikale.dk 
https://odense.radikale.dk

 

Og kandidatsider:
https://kleinschmidt.radikale.dk
https://ida.radikale.dk

 

MailChimp
Til alle workshops har vi gennemgået MailChimp og dets muligheder. MailChimp er en nyhedsbrevstjeneste, som gør det nemt at udsende nyhedsbreve til medlemmerne. Det er gratis at bruge, når ens modtagerliste ikke overstiger 2000 personer. Husk at du finder Kristine Krygers guides på Zendesk.

 

Her finder og tilmelder du dig MailChimp: http://mailchimp.com

 

Billeder og design
De af jer, som arbejder med hjemmeside, nyhedsbrev og lignende, kan af og til opleve, at man mangler et billede eller en farvekode. Det er der råd for. På den radikale Flickr-konto, samler vi alle de billeder, vi tager til forskellige arrangementer. Der er efterhånden tusindvis af billeder, og I er velkommen til at tage dem derfra og bruge dem i radikale sammenhænge. 
På radikale.dk findes vores designguide. Her finder du logo i forskellige versioner, en fil med alle farvekoder, samt skabeloner til PowerPoint, brevpapir og tilsvarende.

Flickr: https://www.flickr.com/photos/deradikale 
Designguidelines og logo: https://www.radikale.dk/content/design

 

Guide til Facebook og Twitter
Ved et par workshops er vi blevet spurgt til Facebook og Twitter. Det er nemlig en god idé, at kandidater til KRV17 kommer i gang, så snart de er blevet opstillet (hvis ikke før). Derfor har jeg været i gemmerne for at finde den guide, der blev lavet før folketingsvalget i 2015. Den forklarer kort, hvordan man kommer i gang med en side på Facebook, samt hvad Twitter egentlig går ud på. Husk, at den er halvandet år gammel, og enkelte funktioner kan være ændrede. Guiden er vedhæftet mailen her.

 

Facebook- og Twitter-lister
Når man er kommet på Facebook og/eller Twitter, evt. med hjælp fra ovenstående guide, så er første spørgsmål oftest: Hvad skal jeg dog skrive om? Mit bedste råd er at prøve sig frem. Og så kan man selvfølgelig søge inspiration hos andre kandidater og folkevalgte. Vi fører lister over forskellige grupper på både Facebook og Twitter, så du nemt kan få overblik over f.eks. alle radikale kandidaters aktiviteter på mediet.

 

Twitterlister:
Byråds og regionsrådsmedlemmer: https://twitter.com/radikale/lists/lokalt 
Folketingskandidater: https://twitter.com/radikale/lists/kandidater 
Folketingsmedlemmer: https://twitter.com/radikale/lists/folketinget 
KRV17-kandidater: https://twitter.com/radikale/lists/kv17-kandidater (listen vil vokse efterhånden som kandidaterne indberettes)

 

Facebooklister:
Radikale foreninger: https://www.facebook.com/lists/10156272573865096 
Byråds og regionsrådsmedlemmer: https://www.facebook.com/lists/10153521671220063 
Folketingsmedlemmer: https://www.facebook.com/lists/10152697429115063 
Folketingskandidater: https://www.facebook.com/lists/10154638021075063

 

Information til medlemmer
Enkelte af jer har spurgt til, hvad der egentlig sker, når et medlem meldes ind. Derfor vil jeg kort beskrive, hvad et medlem modtager ved indmeldelse, udmeldelse og andre handlinger.

 

Ved indmeldelse:
Når et medlem meldes ind, sendes der en velkomstmail til medlemmet, som indeholder en hilsen samt informationer om, hvordan man kan blive aktiv. Der linkes f.eks. til denne oversigt på radikale.dk (https://www.radikale.dk/content/om-radikale-venstre), som indeholder masser af viden om, hvordan man kan deltage i politikudvikling, blive kandidat, samt hvordan partiet er opbygget. Der er også masser af god viden for de, der har været medlem i mange år. J

Samtidig sendes en mail om det nye medlem til formændene og kontorollerne i medlemmets kommune og storkreds.

 

En måned efter indmeldelse:
Efter en måned sendes det nye medlem en hilsen fra Morten Østergaard – igen med en opfordring til at blive aktiv, samt beskrivelse af, hvordan man kan få fat i os, hvis man har spørgsmål.

 

To måneder efter indmeldelse:
Efter to måneder sender vi medlemmet en hilsen fra sekretariatet med en spørgeundersøgelse. Vi vil gerne vide, hvordan medlemmet har oplevet velkomsten, og høre om vi kan forbedre os i den henseende. Dette er en relativt ny proces, så vi har endnu ikke indsamlet mange erfaringer, men det vil være noget vi arbejder med fremadrettet.

 

Ved flytning:
Hvis et medlem flytter til en anden kommune, vil formænd og kontorroller i både tilflytter- og fraflytterkommunen og storkredsen modtage en mail herom. Medlemmet modtager ikke noget vedrørende flytning.

 

Løbende:
Alle medlemmer er, medmindre de fravælger det, skrevet op til at modtage nyhedsbreve, invitationer samt det trykte medlemsblad, Radikal Politik.

 

Ved udmeldelse:
Når et medlem udmeldes, modtager de en kvittering med en tak for den tid, de har været medlem. Der er ligeledes en spørgeundersøgelse, så vi kan indsamle erfaringer om, hvorfor medlemmerne har valgt at melde sig ud. Samtidig modtager formænd og kontorroller i medlemmets kommune og storkreds en mail om, at pågældende medlem har meldt sig ud.

  

 

 

Radikale Venstre

Stina Hald
Webmaster
T/M 3337 4772
SMS 6162 5238

Radikale Venstre
Christiansborg   1240 København K
radikale.dk